Nejnovější recenze ze sekce Infrasauny a sauny
- Kvalitní provedení sauny ve srovnání s konkurencí
- splňuje očekávání
- Velikost
- Počet panelů, širokospektrální IR zářiče, výkon
- Výbava - LED pásky, světlo na čtení, možnost regulace výkonu panelů
- Rádio - překvapivě dobré
- Velikost :-) - viz níže
- Trošku horší zpracování - sem tam je třeba dotáhnout šroubek, zbrousit hranu a třísku, něco je křivě předvrtané... ale nic tragického, co by český člověk nezvládl napravit
Naše první sauna, kterou jsme vybírali opravdu dlouho. U konkurence jsme testovali velikost - pokud nejste opravdu twiggy, tak si nekupujte saunu pro dva, která má 120 cm na šířku - budete tam jak sardinky, protože vnitřní rozměr je o cca 10 cm menší. Sauna pro tři má 150 cm (cca 140 cm uvnitř) a dva se tam vejdou se vším pohodlím.
Jen pozor - je to skládačka a třeba zadní panel je nerozebiratelný a opravdu velký (cca 145x175 cm) - počítejte s tím, pokud se při instalaci musíte někde vytočit v chodbě za roh nebo na/ze schodiště.
Dodává se ve 4 baleních na paletě (krabice jsou "naležato", paleta tedy zabírá opravdu hodně místa na šířku). Ve dvou opravdu velkých krabicích jsou stěny a lavice (boky, zadní panel, dno a střecha), ve třetí tři skla na čelní stěnu a ve čtvrté přední IR zářiče.
Montáž je velmi jednoduchá, jen je třeba dost prostoru. Kromě usazení přední skleněné stěny a dveří lze vše zvládnout i v jednom člověku. Sklo je masivní a VELMI těžké, je s ním tedy horší manipulace, ale ve dvou je to OK.
K funkčnosti nemám připomínek - vše funguje jak má, sauna má dostatečný výkon (z 18 °C na 45 °C je nahřátá za cca 12 minut), prostorná, pohodlná, na pohled hezká - prosklená přední stěna a RGB LED pásky dělají divy. Překvapilo rádio - čekal jsem šumítko, ale je to docela použitelné - zvuk je OK a příjem stanic také. MP3 jsme zatím nezkoušeli. Výkon panelů lze regulovat - jsou nastaveny tři skupiny: dvě skupiny pro karbonová topidla (tříkroková regulace na ovládacím panelu) a pak lze samostatně otočným voličem plynule regulovat výkon zádového IR zářiče. V praxi používáme právě regulaci zádového IR zářiče, ostatní necháváme na plném výkonu.
Srovnatelná sauna (velikost, vybavení, zářiče) je u konkurence o dost dražší. Dárek v podobě osobní váhy potěšil. Doporučujeme dokoupit opěrky zad a vonné oleje, pak je zážitek ze sauny ještě lepší. Vliv na zdraví posoudíme až po saunovací sezóně :-)
Shrnuto a podtrženo: tuto saunu bych klidně koupil znovu.
- moznost vymeny fullspektralnich zaricu za nejlepsi zarice VITAE
- Ihned po zapnuti muzete do sauny vejit a prohrivat se. Je tam hned teplo
- dost mista pro 2 dospele osoby a pri trose snahy se vejde i male dite (6 let)
- zvuk audia je prekvapive dobry
- Barevna svetla jsou prijemna, neblika to. Nerusi
- Sauna zdobi interier bytu.
- dilenske provedeni - co chcete od Ciny
- Ne vsechny dily do sebe presne zapadly. Hlavne usadit skla byl dosti problem
- Prilozeny navod! Miniaturni cernobile obrazky, na kterych neni nic videt a zcela chybi popis jak usadit skla. Hlavne dulezita poznamka, ze sklenene dvere maji panty NESYMETRICKE! Tudiz pozor pri montazi. Ale to se v navodu nedoctete
- Sedaci lavice je jen polozena na malych podperkach a z boku drzi v drazkach s pomerne velkou vuli. Pokud se v saune treba predklonite tak se lavice pohne a mate pocit ze spadnete
- audio system nema moznost pripojeni bluetooth zarizeni
- nepamatuje si po vypnuti sauny nastaveni hlasitosti. Po zapnuti je dosti hlasite, az neprijemne
- Neprijemne cvakani pri regulaci vykonu zaricu. Reguluje to vypinanim a zapinanim zarice. Takze pokud nemate rozsvicene svetlo tak mate najednou tmu. Zvuk je neprijemny, rusivy
Zakoupeno primo u Belatrix. Komikace super, vse vyreseno po telefonu.
Kdyz pominu drobne problemy pri montazi a drobne nedostatky dilenskeho provedeni, je sauna skvela, rychle se prohrejete, kombinace karbonovych a fullspektralnich resp. VITAE zaricu je skvela. Pokud se sauna nahreje na nastavenou teplotu tak se zarice vypnou. Takze mate najednou tmu, pokud si nesvitite. Barevna svetla nejsou otravna, ale zatim moc nepouzivame.
Audio system. Nepamatuje si kde jste vypnuli hudbu. Zacne prehravat skladbu od zacatku. Neni prijemne pri audio knihach s delsi stopazi. Nelze posunout ve stope, pouze preskocit na dalsi nebo predchozi skladbu. Pokud mate na flash disku vice alb tak je to jedno. Posklada si to nahodne a muzete prepinat jenom mezi skladbami o jednu dopredu nebo zpet, aniz by jste tusili ktera to je dokud to nezacne hrat. Chapu, ze audio neni v saune to hlavni, ale dokaze cas straveny v saune zprijemnit. Nebo naopak. Umisteni ovladaciho panelu na zadni stene, take neni uplne privetive. Nevadi mi, ze neni ovladani z venkovni strany. Sauna je mala, takze se tam v klidu natahnu a v podstate po zapnuti sauny si do ni ihned sedneme. Ale chtelo by to mit ovladani na bocni strane aby se pri potrebe zmeny teploty, hlasitosti nebo cehokoliv nemuseli otacet, v pripade mensich osob vstavat.
Navod. Vzhledem k tomu, ze vam prijdou velke krabice, by to chtelo mit navod na jedne z nich ze zhora, aby jste ho mohli nejprve prostudovat a pak si postupne rozbalovat potrebne kusy a nachystat si je aby pak nebyl problem s montazi. A o podrobnosti navodu pisi vyse v minusech. Na stesti se dal stahnout aspon v elektronicke podobe s barevnymi obrazky, ale popis jak usadit skla tam take neni.
Doporucuji mit pri ruce smirgl na odstraneni drobnych hran a zabraneni zadreni trisky.
Celkove pomer cena/vykon jsme spokojeni. Pokud by clovek chtel kvalitni provedeni tak si priplati mnohonasobne vic.
- Ne příliš dobrý návod
- Některé hrany sauny u vchodu jsme museli obrousit smirkovým papírem
Prostorná sauna s fullspektralními zářiči
Rychlé vyhřátí
Rozumná cena
Zatím splňuje očekávání, doporučuji
- Sauna přesně odpovídá našim představám a požadavkům. Prostě je skvělá.
Žádnou nevýhodu jsme nezjistili.
- Pěkné kvalitní provedení.
- Prostorná akorát.
- Rychlé nahřátí.
- Dodané vůně do ionizéru jen decentně voní, není to žádná vůně na záchod. Nekazí to zážitek.
- U topných těles se dá sedět velmi blízko, případně se i opřít. Nepálí na dotek.
- Na rádiu jsem nemohl přijít na propojení přes Bluetooth, návod k němu je v lámané agličtině. Na panelu BT ovšem psané je a má tam i diodu. Přes kabel ovšem problém není.
Reakce obchodu ONLINESHOP.cz
děkujeme za Vaši recenzi produktu a budeme se těšit
na Vaše další nákupy.
Přejeme pěkný den.
ONLINESHOP.CZ
- Skvělá sauna, první dvě saunování lze vydržet 20 min, propocený komplet, splńuje co má!
- Ideální pro dvě osoby, dostatek prostoru
- Jednoduchá montáž, ve dvou cca 2hod
- Velmi pěkná, kvalitně vyrobeno
- Výborná funkce MP3, meditační hudba na SD kartu, hraje pěkně, rádio v pohodě
- Jednoduché ovládací panely, jak zvenčí tak uvnitř
- Příjemné osvětlení
- Držáky na nápoje a ionizator v příslušenství
Kdo se rozhoduje není co řešit, super
- Topne teleso v podlazce
- Red glass
- Odvetravani
- V cenove relaci nejvybavenejsi
- Rychle a jednoduche slozeni
- Montaz sklenenych dveri dost narocny
- Neprehledny navod - mohlo by byt vic detailu - hlavne u montaze dveri
Mam problem se zapojenim usb flash s hudbou. Pri zapojeni a prehravani hudby se samovolne vypina a zapina zadni a levy red glass. Budu resit s obchodem.
- Cedrové dřevo má výrazné aroma
- Sestavení bez větších obtíží
- Velké množství zářičů
- Vejdou se do ní i dva dospělí a dítě
- Uchycení předního rámu (s dveřmi) by mohlo být vyřešeno lépe
- Ani na rovné podlaze není otevírání dveří hladké
- Otvory pro vedení kabelů nejsou přesně vytvořené, hodilo se domácí nářadí
Sauna frčí bez provozních problémů. Jen prostě Made in China (ale co není), takže při skládání se hodí trochu šikovnosti na spasování.
Dveře silně drhnou na není již možné je vyštelovat. ♂️
Reakce obchodu MARIMEX.cz
děkujeme za hodnocení. Vaše nespokojenost s infrasaunou nás velmi mrzí. Pokud je s ní něco v nepořádku a považujete jí za vadnou, je možné jí reklamovat.
Tým Marimex.cz
- velká spokojenost s výrobkem
Reakce obchodu MARIMEX.cz
děkujeme za hodnocení. Jsme velmi rádi, že jste s naší infrasaunou spokojeni.
- Dobrá domácí sauna
- Dobrá obsluha
- Hezký vzhled
- Dobrá regulace teploty a výkonu
- Trochu problém s montáží, ale vše dořešeno s prodejcem.(poškozen ionizátor,chyběla podložka madla)
- Kvalitní materiál luxusní vzhled světelná terapie, rychlé nahřátí.
- Kvalitní poslech rádia i mp3.
- Nepřesností v dílenském zpracování.
- rychlé zahřátí
- plnospektrální zářiče
- relativně jednoduché složení a zapojení
- relativně dobře lícující díly
- rádio je použitelné, přehrává mp3 a umožňuje navigaci přeskakováním stop, hlasitost plně dostatečující i přes hluk generátoru O3.
- jemné ovládání zádových panelů za pomoci dvou potenciometrů
- dostatečně velké pro dva lidi
- dveře nepropouští teplo ven
- ostatní ovládání funguje
- přiložený generátor O3 funguje a rád jej využívám
- vypadá hezky
- přiložený generátor O3 je hlučný (obsahuje vysokootáčkový malý ventilátor)
- regulace všech panelů je ovládána přes display a intenzita má tři stupně, jediný použitelný stupeň je ten nejvyšší, protože ostatní stupně neustále vypínají a zapínají panely přes relé, které je hlučné a silně rušivé
- rádio nepřehrává některé formáty audioknih
- rádio neumožňuje začít zvukovou stopu od určitého času, nevhodné pro audioknihy, které mají extra dlouhé stopy (30 + minut)
- kvalita zpracování: ozdobná hlavička potenciometru nedrží, protáčí se a odpadává (špatně přilepeno od výroby) - nemění to funkci, potenciometr funguje
- kvalita zpracování: látka na spodním karbonovém infrapanelu byla od výroby roztržena (1-2cm), nemění to funkci, ale ono zjištění nepřispěje k Vaší relaxaci v sauně ;-)
- vše je po sestavení plné hoblinek ze dřeva
- nelíbí se mi, že pro instalaci držáků na vodu, noviny, ručníku a O3 generátoru musíte vrtat do dřeva
Sauna funguje jak jsem si představoval, rád ji využívám. Většinou do jí vstupuji po pár minutách od zapnutí, ale díky plně-spektrálním zářičům tam můžete okamžitě. Teplo z nich sálá ihned. Využívám jí každý den.
Jako saunový začátečník začínám od 50°C pociťovat dostatečné prohřátí a většinou saunování ukončuji po 40 minutách, kdy teplota dosahuje 55°C. Sauna má pro mne tedy ještě rezervu do svého maxima 65°C. Potit se začnete po pár minutách. (Doporučuji se sprchovat před i po saunování.)
Nelituji koupě, jen ještě budu muset vyřešit reklamaci vadných dílů (ozdobný kryt potenciometru a natržený karbonový panel).
TIP: Nepřipojujte spodní karbonový panel. Nelze bezhlučně regulovat a po 20 minutách kvůli němu budete nekomfortně sedět, protože vás bude pálit do nohou. Ostatních 5 zářičů dokáží saunu zahřát dostatečně.
Rada pro výrobce: Udělejte ovládání všech panelů přes samostatné potenciometry jako u zádových panelů a nainstalujte rádio, které umí posun ve stopě.
Pěkné saunování přeji!
- Prostorná, pěkně řešená,podle přehledného návodu lehce postavitelná. Rádio má moc pěkný zvuk, regulace teploty v sauně, ionizátor,celoskleněné dveře.
Kdo neřeší prostor ať si určitě pořídí saunu pro 3 osoby. Já a manžel se vejdeme na pohodu 2 děti a 1 dospělá osoba taky příjemný prostor. Nedokážu si představit, že sedí někdo v tom horku těsně vedle mě :-)Příjemná je možnost nastavení barev, prosklené dveře (vzdušnější prostor), jednoduché ovládání. Plněspektrální zářiče hřejí hned, takže žádné čekání na nahřátí sauny. Vstupuji hned po zapnutí a během pár minut se sauna dohřeje na požadovanou teplotu.
- Kompaktní, krásný design
- Zpracování - sklo, dřevo
- Poměr cena - výkon
- Design
- Zářiče
- Propojení Bluetooth, USB, slušný zvuk
- Krásné osvětlení
- Pozitivně hodnotím instalaci prodejcem
Občas malá nedokonalost na dřevě - tříska, drobná prasklinka... Ale vzhledem k tomu, že je dřevo přírodní materiál, neřeším.
- Celková spokojenost
Reakce obchodu MARIMEX.cz
děkujeme za Vaše hodnocení produktu. Vážíme si času, který jste recenzi věnoval. Věříme, že ostatním zákazníkům bude přínosem.
postaveno ještě neodskoušeno
- perfektní sauna s dodáním překvapivě obratem po objednání, nelze nic vytknout.